Utveckling av verksamheten i Latinamerika

26 november 2012

Scanlog utökar sin verksamhet i Latinamerika med fokus på Skandinaviska kunders behov av transport- och logistiklösningar, Nils Ekman blir regional partner och regionansvarig.

Scandinavian Logistics Partners AB (Scanlog) utökar sin verksamhet i Latinamerika med fokus på Skandinaviska kunders behov av transport- och logistiklösningar till och från regionen.

Nils Ekman har utsetts till regional partner och ansvarig för marknadsområdet (Vice President Americas). Nils kommer att leda arbetet med att utveckla Scanlogs agentnätverk och kapacitet att skapa kostnads- och miljöeffektiva lösningar i regionen med fokus på skandinavisk industri.

Nils har mer än 30 års erfarenhet av transporter och logistik i Latinamerika, där han också är uppväxt. Han har genom åren haft ledande befattningar som land- och regionansvarig i Latinamerika och USA för en rad globala logistikföretag som Wilson Group, UPS, DHL, Expeditors och Hellmann Worldwide Logistics.

”Vi är mycket glada över att ha lyckats övertala Nils att ansluta sig till Scanlog och ansvara för utvecklingen av den Latinamerikanska marknaden”, säger Scanlogs vd Ulf Sundberg. ”Vi vet att många av våra kunder ser stora möjligheter i regionen och genom rekryteringen av Nils säkerställer vi att vi kan ge dem samma kostnadseffektiva och uthålliga lösningar i Latinamerika som på övriga marknadsområden där Scanlog är aktivt.”