Scanlog levererar 13 000 ton stålkonstruktioner just-in-time till Mall of Scandinavia projektet för Ruukki

21 juni 2014

I juni 2012 undertecknade finska ståltillverkaren Rautaruukki ett avtal för att konstruera, tillverka och installera stålstommen till Mall of Scandinavia, Skandinaviens största köpcentrum som byggs i Solna strax utanför Stockholm. Kort därefter fick Scanlog uppdraget att hantera transporterna av stålkonstruktionerna från Ruukkis fabrik i Oborniki i Polen.

Leveranserna inleddes i oktober 2012 och installationsarbetet beräknas vara klart i september i år.

Ruukki, som också levererade stålkonstruktioner till närliggande Friends Arena, krävde samma åtagande från Scanlog att arbeta efter principen om ”ett Rent bygge är ett Säkert bygge” som de själva hade till huvudentreprenören.

”Logistiken har varit mycket utmanande på platsen där Mall of Scandinavia byggs”, säger Ruukkis logistikchef Aki Männistö, ”för leveranserna av stålelementen bokar entreprenören ett tidsfönster, en slottid, för fordonen att lossa – ungefär som för flygplan som landar på en flygplats. Scandinavian Logistics Partners har klarat utmaningen och utfört både normala och specialtransporter utan problem”.

Som Seppo Tervonen, Ruukkis logistikdirektör uttrycker det; ”Det här är det största enskilda ramkonstruktion-kontraktet i Sverige i Ruukkis historia. Det har varit helt avgörande att säkerställa den allra högsta kvaliteten i alla aspekter av våra leveranser, även när det gäller transporter – och Scanlog har verkligen visat att man kan möta Ruukkis allra högst ställda kvalitetskrav.”

Se byggnadsarbetet här.

mall-of-scandinavia
Illustration: Benoy/BUA