Ny verksamhet inom Skeppsmäkleri

6 augusti 2012

Som ett led i utvecklingen av kundfokuserade integrerade transport- och speditionslösningar på den Skandinaviska marknaden startar nu Scandinavian Logistics Partners AB det nya affärsområdet Scanlog Ship Agencies. Verksamheten kommer att vara inriktad på fartygsklarering, rederiagentur och logistiklösningar för vidaretransporter och omlastningar, med bas i de stora svenska ostkusthamnarna Oxelösund och Södertälje.

Som ansvarig för Scanlog Ship Agencies, Director Ship Agency Solutions, har anställts Patrik Johansson. Patrik har en lång erfarenhet från såväl spedition som skeppsmäkleri, och kommer närmast från en tjänst som chef för rederiet Transatlantics skeppsklareringsföretag Percy Tham i Oxelösund AB.

”Scanlog Ship Agencies står helt fritt i förhållande till både rederier och lastägare, terminaler och transportföretag vilket ger oss möjlighet att ha fullt fokus på våra rederi- och lastägarkunders specifika behov. Samtidigt gör integrationen med Scanlogs övriga verksamheter att vi kan erbjuda sömlösa och kostnadseffektiva logistiklösningar för all typ av gods”, säger Patrik Johansson som också går in som ny delägare i företaget.

Scanlogs styrelseordförande Mathias Wideroth säger i en kommentar: “Vi är mycket glada att Patrik har valt att komma till oss och ta ansvar för utvecklingen av Scanlogs nya verksamhet inom skeppsmäkleri. Vi har som målsättning att rekrytera de främsta i de branscher vi är aktiva i och Patriks och hans medarbetares långa erfarenhet och expertis inom klarerings- och agenturområdet ger oss en unik förmåga att assistera rederier och lastägare på det sätt vi vill bedriva all vår verksamhet – med fullt personligt ansvar.”