Ny tågpendel Antwerpen – Hallsbergsterminalen

28 september 2012

Scanlog introducerar en ny tågpendel från Belgien till Sverige och tecknar ett långsiktigt samarbetsavtal med Hallsbergsterminalen.

Scandinavian Logistics Partners har idag tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Hallsbergsterminalen för sin nya tågpendel som trafikerar sträckan Antwerpen – Hallsberg med en fast kapacitet konventionella järnvägsvagnar. Genom upphämtning med lastbil och dockning med den nya tågpendeln i Antwerpen erbjuder Scanlog nu sina kunder och producenter i Spanien, Frankrike, Tyskland och Benelux ytterligare en miljö- och kostnadseffektiv lösning för transporter till Sverige, i tillägg till den multimodala sjötransportlösning man redan erbjuder.

  • ”Hallsbergsterminalen är Nordens bäst placerade terminal med ett brett tjänsteutbud och hög kvalitet, från Hallsberg har vi möjlighet att distribuera gods vidare med lastbil och inom 25 – 30 mil når vi Stockholm, Göteborg, Oslo samt hela Mälardalen och Östergötland. Vi är väldigt glada och stolta att nu kunna erbjuda denna lösning för våra kunder. ”, säger Fritjof Jonas, Scanlogs affärsområdeschef för järnväg.
  • ”Äntligen, i vår strävan att bygga nätverk med järnväg till och från Europa har vi sedan en tid sneglat på Belgien/Holland, vi vet att mängder av gods kommer just därifrån och att en av världens störta hamnar ligger där gör ju inget. Tågpendeln från Antwerpen gör att vi kan förmedla till regionens näringsliv ett bra kostnadseffektivt och miljövänligt transportalternativ. Vi har idag en av Nordens mest utvecklade logistiklösningar och kommer med nöje erbjuda Scanlogs kunder ett brett och komplett tjänsteutbud.”, säger Ulf Gustafsson, VD, Hallsbergsterminalen.

Som den enda fristående järnvägsspeditören i Skandinavien erbjuder Scanlog lösningar för alla slags transportuppdrag för både export och import. Genom sina nära kontakter med järnvägsförvaltningar, privata tågoperatörer och vagnbolag skapar Scanlog optimala logistiklösningar utifrån specifika kundbehov med miljö- såväl som kostnadsmässiga fördelar. Scanlog skapar också multimodala helhetslösningar med för- och eftertransport till och från terminaler med spåranslutning som en del av sitt dörr till dörr åtagande.