Mattias Ljungberg ny vd för Scanlog

21 maj 2018

Styrelsen i Scandinavian Logistics Partners har utsett Mattias Ljungberg till ny verkställande direktör.

Mattias Ljungberg har lång och gedigen erfarenhet från logistik- och IT-området. Han har en bakgrund som CIO på OnRoad, Deputy IT Manager Nordics på DHL, VP Sales på Descartes Systems och nu senast som Director IT Solutions på Scanlog där han också varit ansvarig för verksamheten i Malmö.

– Vi är väldigt glada att Mattias har accepterat att åta sig uppgiften att leda Scanlogs fortsatta utveckling. Mattias har i sina nuvarande roller visat både stor initiativförmåga och handlingskraft. Han är en närvarande ledare och samtidigt tydligt visionär. Att vi kunnat rekrytera en ny vd internt ser jag som en stor styrka och ett kvalitetsbevis, säger Mathias Wideroth, arbetande styrelseordförande och medgrundare av Scanlog.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Scanlogs medarbetare, ledning och ägare nu ta nästa steg i utvecklingen av Scanlog. Vårt koncept Ansvarsfull Logistik, där kostnadseffektivitet, minskad miljöpåverkan och hög levererad kvalitet står i fokus har fått starkt stöd från våra kunder och gjort att Scanlog kunnat växa kraftigt de senaste åren. Den snabba utvecklingen inom digitalisering av försörjningskedjor och transportflöden ger stora möjligheter att skapa större effektivitet och större kundvärden vilket är en förutsättning för fortsatt tillväxt, säger Mattias Ljungberg.

Scanlogs nuvarande vd Ulf Sundberg kommer att som Founding Partner fortsätta att ansvara för tillväxt genom samarbeten, förvärv och internationell expansion. 

Mattias Ljungberg tillträder 4 juni 2018.

Fakta:

Namn: Mattias Ljungberg

Aktuell: Ny vd för Scanlog
Ålder: 47 år
Familj: Fru och två söner, 14 och 12 år
Bor: Bjärred norr om Malmö
Fritidsintressen: Cykling, skidåkning
Favorittransportsätt: Cykel