Blockchain för logistik – Scanlog inleder samarbete med Enigio

14 maj 2018

Scandinavian Logistics Partners och Enigio har tecknat ett samarbetsavtal med syfte att ta fram blockkedjelösningar för logistikområdet.

– ”Det finns inget roligare än digitalisering som ökar kundnyttan. Äntligen börjar det komma teknik och nya affärsmodeller för att kunna förändra också logistikbranschen. Scanlog vill vara med och leda den utvecklingen, det skapar stora möjligheter inför framtiden.” säger Scanlogs Digital Transformation Manager Benjamin Fossum. ”Det är fantastiskt att tillsammans med Enigio nu på allvar kunna utveckla blockkedjeteknik för logistikområdet.”

– ”Enigio ser stora användningsområden inom logistik för våra blockkedjebaserade lösningar, främst för att ytterligare kunna digitalisera flöden som fortfarande är pappersbaserade, säger Enigios VD Göran Almgren. ”Enigio är mycket glada över att inleda ett samarbete med Scanlog, där vi ser att våra kompetenser kompletterar varandra på ett perfekt sätt.

Scandinavian Logistics Partners AB (www.scanlog.se) är ett svenskägt logistikföretag specialiserat på klimatkompenserade internationella transporter med flyg, sjö, bil och järnväg. Vi brinner för Responsible Logistics – en ansvarsfull logistik fokuserad på kostnadseffektivitet, minskad miljöpåverkan och en kundservice över förväntningarna. Scanlog har ett fyrtiotal medarbetare på fyra kontor i Sverige, omsätter ca 400 mkr och blev av Dagens Industri utnämnt till Gasellföretag 2017.

Enigio Time AB (www.enigio.com) är ett Stockholmsbaserat innovationsföretag som erbjuder lösningar baserade på blockkedjeteknik för att säkerställa integritet, spårbarhet och ägarskap av digital information. Enigios lösning trace:original (pågående patentansökan) möjliggör digitalisering av innehavardokument, som löpande skuldebrev och sjöfraktsedlar (Bills of Lading).