Scanlog integrerar robotbaserad processautomation (RPA)

21 oktober 2018

Scanlog förstärker sin position i framkanten av innovativ teknik inom logistik genom att integrera robotbaserad processautomation (RPA)

Scandinavian Logistics Partners använder ProcessRobot från Softomotive för att hjälpa till att omvandla orderbokningsprocessen och utveckla ett smartare arbetsflöde.Scanlog integrerar

ProcessRobot är en ledande RPA-plattform, med förstklassig säkerhet och kontroll med förbindelse till de bästa AI-teknologierna.

Med hjälp av ProcessRobots hantering av kundorders har Scanlog stärkt sin position som teknologisk ledare inom logistikbranschen och kan leverera snabbare service till sina kunder. Scanlogs vd Mattias Ljungberg, förklarar: ”Med ProcessRobot har vi minskat tiden det tar att behandla en kundorder med 89 procent. Tidigare tog det en mänsklig anställd upp till fyra minuter för att registrera bokningsinformationen i våra system, nu fullbordar roboten uppgiften inom 20 sekunder.”

Scanlog har ambitiösa planer för att automatisera många andra processer med ProcessRobot. Företaget undersöker för närvarande hur roboten kan stödja realtidsspårning, uppdatera dagliga valutakurser i sina finansiella system, registrera leverantörs- och kundfakturor och hjälpa till att förbereda specialgjorda rapporter och nyckeltal.

Marios Stavropoulos, vd för Softomotive, konkluderar: ”Vi har alltid sagt att våra kunder bör ha ett flexibelt tillvägagångssätt för RPA implementation genom att börja smått, lära sig snabbt och sedan skala upp snabbt. Scanlog ger ett bra exempel på hur man gör detta i praktiken.”